Over mij

 

  en  Vegalogisch

2020   |   Vegan kok, Vegaloog en   Wildplukker

Wie ben ik?
Ik ben geboren in Duiven, maar woon al geruime tijd in Elst Gld. Als kind was ik graag buiten in de natuur heksensoepjes aan het maken en hield ik al van schrijven. Van mijn moeder heb ik het talent om van niks iets leuks te maken.

Ik speelde ook graag "bedrijfje" met mijn zus, met een heuse administratie en nu is het tijd om het in het echt te doen.

1970   |   Judith Klappers

Naam  
E-mail  
Jouw review  

Wil je een review voor mij achter laten?                             

Wees vooral eerlijk. Waarom?
Zo help je andere klanten. Door te laten lezen hoe jij mij, mijn workshops hebt ervaren en wat je vond van mijn vegan gebak kunnen zij hun keuze beter afwegen. En je helpt ook mij om mezelf te verbeteren. Dank je wel.

Hoe is Vegalogisch onstaan?

Na vele jaren van zoeken naar een lijf zonder klachten dat wel werkt, kwam ik onvermijdelijk uit bij mijn voedingspatroon. Ik heb 6 maanden het Fodmap dieet gevolgd op basis van uitsluiting en herintroductie van voeding. Al snel bleek dat mijn darmklachten en kwaaltjes als sneeuw voor de zon verdwenen, als ik maar geen gluten, suikers of lactose at.

Dit had best een impact op mijn boodschappenbeleid en kookwijze dat het mijn kinderen ook opviel. De eer van de naam komt aan mijn kinderen toe. Zij introduceerde de zin "Mijn moeder doet altijd heel vegalogisch".

 

Door mijn eetbeperkingen was de keuze van vega naar vegan eten ineens heel logisch. Tijdens het transformatieproces naar vegan eten ben ik begonnen met een kookboek te schrijven, om andere mensen te inspireren, waarna ik ook Vegalogisch op heb gericht met het zelfde doel. Als ik dit moet uitzoeken, zijn er vast nog veel meer mensen die hier ook tegen aanlopen en die ik verder kan helpen, met alles wat ik zelf leer op mijn vegan reis.

Waarom doe ik wat ik doe? 

Waarom Vegalogisch?
Op 1 oktober 2020 is Vegalogisch opgericht in Elst gld. met als doel vegan eten en leven zo makkelijk en logisch mogelijk te maken. Naast vegan wil ik ook  gluten- en suikervrije voeding promoten, omdat ik geloof dat mensen daar uiteindelijk blijer van worden (met of zonder medische redenen). Voor mensen die hiermee aan de slag willen is de overgang van het oude voedingspatroon, via vega naar vegan, een grote stap waarbij ze vaak wel wat hulp kunnen gebruiken. Ik heb zelf dit proces doorlopen en als ervaringsdeskundige begeleid ik mensen op dit pad.

 

Het verhaal achter Vegalogisch

Wat doet een Vegaloog? 
Ik inspireer en leer mensen om hun eigen keuze te maken op basis van het vegalogische gedachtengoed: Welke keuze past nu het beste bij jou situatie, maar ook bij de natuur? 

 

Natuur is ons kapitaal. We hebben de natuur nodig om te ademen en te leven en een levenswijze die ten koste gaat van de natuur kan niet de juiste zijn in mijn ogen. Wij zijn namelijk de natuur, maar staan er nu vaak ver vanaf. Ik laat je opnieuw zien hoe we weer in dit geheel passen, door betere keuzes te leren op gebied van voeding en levensstijl. Daar help ik je graag bij als Vegaloog.

Waar staat Vegalogisch voor?
             Vegan keuzes maken

             Liefst biologisch eten

             Altijd glutenvrije varianten

             Minder suikers toevoegen

             Puur eten uit de natuur

 

 

Voor wie doe ik het?
 Vegalogisch is er voor iedereen die puur en vegan wil eten en leven. Want ik weet uit ervaring dat je met de juiste voeding niet alleen een bewuste keuze maakt, maar je ook geweldig voelt.

Daarom inspireer ik mensen om uit de natuur te eten, en mensen die om diverse redenen, graag vegan en/of gluten- of suikerarm willen (gaan) eten. Door intoleranties, bewuste keuze en/of door nieuwschierigheid in een andere leefwijze.

 

De reden maakt niet uit, de intentie is het belangrijkste. Ik help graag om dat te laten slagen en je stok achter de deur te zijn..

Vegaloog?      

Voor wie is vegalogisch? 

Naam  
E-mail  
Telefoonnummer  
Jouw vraag  

Samenwerken met mij?

Stuur een bericht naar Mij

Ik leer anderen graag...

En ik leer graag van anderen.

Heb jij een idee, project  of voorstel waarbij je op zoek bent naar een partner in crime of een fijne samenwerking? Neem dan contact op met mij om te kijken naar de mogelijkheden. Ik denk graag met je mee in oplossingen en werk graag met je samen.

heel graag, dat kan hier ...

                       

Wat doe ik?
In 2020 ben ik mijn bedrijf Vegalogisch gestart. Ik ben Vegan kok, Vegaloog en Wildplukker en leer mensen over de eetbare natuur in de keuken. Ik organiseer vegan wildpluk kookworkshops en workshops Fermenteren en Inmaken, maar ook events en bedrijfsuitjes. Daarnaast heb ik een Online Cursus Fermenteren gemaakt zodat je dit ook thuis kunt leren vanuit je eigen keuken.

Wat doet een Wildplukker?
Ik eet uit de natuur en leef met de nauur. Ik heb inmiddels hele wat kennis in huis over veilig wild plukken. Als wildplukker neem ik je mee de eetbare natuur in. Ik leer je welke planten en paddenstoelen eetbaar zijn en hoe je ze kunt determineren. Daarnaast leer ik je hoe je het kunt bereiden in de keuken tot smakelijke vegan gerechten.

Wildplukker?

Voor wie is dit interessant?
 Wildplukken kan iedereen leren. Ik inspireer mensen graag met mijn kennis om uit de natuur te (gaan) eten. Je achtergrond of leeftijd maakt niet uit, ook niet of je wel of niet kunt koken. Iedereen kan meedoen. We doen het samen met de groep en leren ook van elkaar. Het is altijd een leerzame en gezellige dag buiten met veel inspriratie en lekker eten.

Wie gaat er mee?