Blog

 

Vegalogisch

Deze blog is geschreven door gastblogger Leonie Wouters, De Woordenbrij Ontrafelaar.

 

Vegalogisch koken Heerlijk, eens niet zelf bedenken wat ik ga koken, maar een kant-en-klaar Vegalogisch recept. Een recept zonder: toegevoegde suikers, gluten, vlees, vis en zuivelproducten. Wel veel biologische groente en ook biologisch fruit. Ik zou zeggen: gezonder kan het niet.

 

Vorig jaar ben ik begonnen met af en toe vegetarisch te eten. Mijn overtuiging was destijds dat ik dan vast niet lekker meer kon koken. Niks bleek minder waar. Inmiddels kook ik af en toe dus vegetarisch, ondertussen steeds opzoek naar recepten om mijn eetpatroon mee aan te vullen. En toen kwam Judith, met het idee om haar eerste Vegalogische workshop te gaan geven. Ik wist het meteen: hier wilde ik bij zijn!

 

Het verhaal erachter Judith, van Vegalogisch, heeft zelf een nogal turbulente verhouding met voeding. Veel intolerante reacties op verschillende producten, waarvan ze eerst niet eens wist dat ze er allergisch voor was. Wel had ze steeds verschillende soorten pijnsensaties in haar lijf en weinig energie. Ze had destijds als bedrijf Zoet op Bestelling, waarbij ze gebak maakte en decoreerde. Om erachter te komen wat voeding voor een invloed op haar lijf had is ze een dieet gaan volgen: het Fodmap dieet. Bij dit dieet ga je kijken hoe je lijf reageert en wat je wel of niet kan eten bij intolerantie. Het is aan te raden om dit samen met een diëtiste te doen. Voedingsmiddelen werden eerst geschrapt, om vervolgens weer langzaam toe te voegen. De reactie van haar lijf vertelde haar dan wat ze wel en niet kon verdragen. Onder andere bewerkte suikers bleek voor haar een boosdoener. Van de ene op het andere moment stopte ze met het taarten maken, want haar eigen taarten proeven, dat ging niet meer.

 

Hoe dan verder? Judith is gaan experimenteren, gaan koken met de producten die ze nog wel kon eten. Inmiddels is ze een ster in het maken van Vegalogische taarten, soepen, hoofdgerechten, lunches, ontbijten en toetjes. Alles op een Vegalogische manier, want het doel is lekker, makkelijk en snel. Inmiddels is ze zover dat het de wereld in kan. Dat doet ze nu door haar website de lucht in te gooien, workshops te organiseren en geweldige foto’s te posten op Instagram. Deze dame heeft meerdere talenten, koken is daarvan zeker een toppunt!

 

Dit wil je meemaken!

 

Eens in de maand is er nu een workshop. De eerste, daar was ik bij. Judith is niet ‘zomaar even iemand die ik toevallig ken’, ze is één van mijn beste vriendinnen. Vol bewondering (en stiekem ook met wat jaloezie) kijk ik toe en luister ik hoe ze dit heeft aangepakt en wat haar verhaal is. Dat het haar passie is, straalt er aan alle kanten af. Ik geniet van haar sprankeling, kracht, humor en uitstraling, samen met een fijne groep mensen die allemaal naar deze workshop zijn gekomen. Er heerst een gezellige sfeer, waarbij de gesprekken over en weer gaan en we elkaar op verschillende manieren inspireren. Samen bereiden we gemoedelijk en ontspannen een heerlijke Vegalogische maaltijd. Daarna mogen we deze maaltijd ook nog opeten, wat een cadeautje is dat! Het is heel bijzonder om nieuwe dingen te bereiden, proeven en uit te proberen, soms is het ook wel even wennen aan de smaak. Vol inspiratie, fijne gesprekken, met een warm gevoel en een volle buik keerde ik die avond huiswaarts. Dit is zéker de moeite waard!

 

De volgende workshops staan gepland op:

- Zaterdag 31 oktober, Vegan Poke Bowls: https://fb.me/e/1a94sINxJ?ti=icl

- Zaterdag 28 november, Vegan Sushi: https://fb.me/e/1zEKl5OHF?ti=icl

- Zaterdag 12 december, Vegan Glutenvrij Gebak: https://fb.me/e/4pbbS8ZK4?ti=icl

 

In overleg komt ze ook bij je thuis of op locatie.

Wil je meer informatie? Dat kun je vinden op: www.vegalogisch.nl Je kunt haar ook volgen op Facebook en Instagram.