Blog

 

Vegalogisch

 

Corona aanpassingen per 14-10-'20.

 

Goed nieuws! Ik ben begonnen met het geven van vegan kookworkshops, en dat in coronatijd. De eerste workshop, vegan Vietnameese springrolls maken, verliep bijzonder soepel en was zo gezellig. Zo blij mee! Wat heb ik dat samen zijn en samen eten gemist...

 

Mede dankzij de duidelijkheid over en het na streven van de nieuwe corona-regels, hebben alle zes de deelnemers ook een veilig gevoel gehad. We hebben eerst een goed gesprek gevoerd over hoe de deelnemers nu leven en eten. Lekker met een vegan gebakje on the side. Daarna hebben we de ruitme genomen om samen te koken en lekker door te kletsen. Aan tafel hebben we voldoende ruimte ervaren om fijn en veilig te zitten naar ieders wens. Zo kon de workshop prima gevolgd worden door de groep en ging iedereen geinspireerd weer naar huis.

 

Maar toen kwam Mark Rutte met zijn nieuwe pakket aan maatregelen. En waar viel ik dan onder met mijn nieuwe bedrijf? Na wat heen en weer gebel met de coronabalie van de KvK en de juiste afdeling van de gemeente hier, kwam her verlossende woord. Ik voldoe corona-technisch aan alle voorwaarden met Vegalogisch. Pfff...Ik was al even bang dat ik meteen weer kon stoppen.

 

Volgens de nieuwste coronaregels voor Vegalogisch, van 14 oktober 2020, mogen er maximaal 30 mensen tegelijk binnen zijn, waardoor mijn workshops gelukkig gewoon door mogen gaan, zelfs expliciet met verkregen toestemming van de toezichthouders van de gemeente. Gelukkig hoef ik helemaal  geen 30 mensen binnen te hebben om de workshop vol te krijgen. Ik zou dan ook de veiligheid niet meer kunnen waarborgen. Maar uiteraard neem ik wel alle nieuwe voorzorgsmaatregelen steeds weer in acht als deze veranderen en ik vertrouw erop dat jullie dat ook doen. Ik heb hierom nu ook weer een aantal aanpassingen gedaan om jullie en mijn veiligheid zoveel mogelijk te kunnen borgen.

 

Bij elke workshop zal er nu plaats zijn voor maximaal 6 personen. Zo kan ik ook voldoende afstand garanderen. Ik heb handzeep en handschoentjes beschikbaar voor tijdens het koken. Je mag naar wens een mondkapje dragen en volg daarin het advies van het RIVM. Er wordt ook extra gelucht  tijdens het koken en er wordt een extra schoonmaakronde ingelast voor aankomst en een na afloop van de workshop. Indien nodig zal ik je ook nog even vragen om meer afstand te houden, als dit per ongeluk even uit het oog verloren wordt tijdens het koken.

 

De ruimte bij Vegalogisch is nu zo ingedeeld, dat we ook voldoende ruimte hebben, met zijn alle, om met elkaar te genieten van de gemaakte gerechten aan tafel. Verder vraag ik je wel vriendelijk om thuis te blijven als je toch klachten hebt! Je kunt dan gewoon weer aansluiten bij een workshop, als je weer helemaal fit bent…Geen enkel punt.

 

Met deze aanpassing kun je gezellig en veilig komen koken samen met mij bij Vegalogisch. Kijk op de site www.vegalogisch.nl onder het kopje "Workshops" naar de agenda met geplande kookworkshops en geef je daar op. Tot gauw? Lijkt me leuk je te zien hier!

 

De smakelijke groeten,

 

Witlof vanJudith Klappers namens Vegalogisch...